Животни - Домашни любимци - защото ги обичаме
Вид обява
Местонахождение
 

Кучешки хороскоп - I част

ОВЕН (21.03. - 20.04.)

Активно и закачливо животно, с ярко изразен следови инстинкт. Кучето-Овен е способно да Ви изтормози със своята неизчерпаема енергия, като се нуждае от чести и продължителни разходки. Те са неговото най-голямо удоволствие и слабост. Тези кучета притежават неудържимият стремеж да играят на улицата, като при неправилно възпитание съществува опасност да попаднат под автомобилни колела и то не само в млада възраст. Няма нищи чудно, че кучето-Овен изисква непрестанно внимание от страна на собственика и постоянна и качествена дресура. То трябва да бъде управлявано с бързи и енергични жестове, съпроводени от ясна звукова команда. Импулсивния Овен  обича атмосферата и духа на състезанието.

ТЕЛЕЦ (21.04. - 21/22.05.)

Сложен за човека кучешки психотип.Това са изключително упорити и неотстъпчиви животни, големи собственици и любители на яденето. Към кучето-Телец е абсолютно безполезно да се прилага насилие, като се обучават бавно. Не бива да се пречупват и да се моделират по ваш образец,  а да измисляте постоянно нещо интересно и разнообразно, за да имате стремящ се към постоянно обучение домашен любимец. Тези кучета не понасят прибързаността и спешността. Кученцата-Телци са много влюбчиви, ласкави, миролюбиви, привикват и се спогаждат с други домашни животни. Винаги се изявяват като собственици на своето място в дома и двора и яростно го охраняват и отбраняват. Кучето-Телец е вярно на своя стопанин, не позволява никому обиди и не забравя стореното зло. Като цяло Телците са здрави, енергични, достатъчно издръжливи, макар да не обичат да се занимават с физическите натоварвания. Те са противници на всякакви нововъведения, промени на мястото за разходка или маршрута, с който са привикнали. И въпреки, че са добъри, ласкави и много търпеливи и издръжливи, когато е доведен до състояние на ярост стават неуправляеми и доста опасни. Кучето-Телец е склонно към затлъстяване и алергии. Необходима му е по-строга диета и активен начин на живот.

БЛИЗНАЦИ (21/22.05. - 21.06.)

С кучета-Близнаци не можете да скучаете.Това са обаятелни животни, на които е невъзможно да не обърнете внимание, независимо от породата. Кучето-Близнак трябва постоянно да се чувства обичанo, не понасят самотата. То е непредсказуемо променливо в своите намерения и настроения.Това неуравновесено същество обладава удивителна способност да променя своето поведение и да се приспособява към ситуацията, както и да и се противопоставя и я променя. Склонни са към измама и са напълно безсъвестни. Просто са умни, енергични, изобретателни и дръзки в постъпките, способни да вземат бързи решения . Собственик на такова куче е длъжен да му намира занимания, достойни за неговия ум и да се насочва неговата интелектуална енергия. Близнаците са възприемчиви към всичко ново, добре се поддават на всички видове дресировка, когата го сметнат за нужно. Кученцата-Близнаци са неуморими, а емоционалността при тях се проявява под формата на боязливост и нервозност, което не им пречи да бъдат любознателни, живи и ловки. Не е препоръчително да ги претоварвате с физически упражнения, тъй като Близнаците бързо се изморяват. Кученцата-Близнаци трябва внимателно и рано да се приучат към вода, тъй като те не я понасят. С тях е необходимо много да се движите. Кучетата-Близнаци често се изгубват и не се връщат при своя собственик.

РАК (22.06. - 22.07.)

Кучета, родени под знака на Рака, изискват към себе си деликатно отношение. Те са много обидчиви, способни да обявят дори гладен протест или да си отмъщават чрез всевъзможни пакости. Не понасят самотата, често вият през нощта, особено при пълнолуние и при преминаване на луната през знака на Рака или Скорпиона. Кучето-Ракимат деликатен стомах и трябва да бъдат хранени само с доброкачествена храна. Притежават добър интелект и невероятна памет. Никой друг зодиакален знак  не е в състояние да бъде по-игрив и любящ. Ако отношенията със собственика не вървят, Ракът изпада в нервна депресия. Никой друг кучешки психотип не е така привързан към дома, както Ракът. На него му е необходимо време за размисъл. Кучетата-Рак са великолепни за малки деца. Те биха могли да откърмят със собственото си мляко дори осиротели котета. Това куче лесно може да бъде научено да носи дори пазарска чанта с продукти.

Последна промяна на 04-03-2012 кучета, хороскоп

Тагове